A honlap 1280X1024 vagy ennél nagyobb felbontásra van optimalizálva

PLATÁN IDŐSEK ÁPOLÁSI OTTHONA

Tisztelt látogató! Tájkotatjuk, hogy honlapunkon nem használunk sütiket, a weboldal látogatóinak személyes adatait nem gyűjtjük, nem tároljuk és nem kezeljük.

Platán

PLATÁN IDŐSEK OTTHONA ÉS ÁPOLÁSI INTÉZET

8044 Kincsesbánya, József Attila utca 13.    

   Telefon: 06 22 584 224 vagy 
                  06 30 696 2382

Betegelhelyezés: 06 30 398 2692

E-mail: siralynptkft@gmail.com

 

A Sirály Nonprofit Kft 
adatvédelmi tisztviselője:
Müller Miklós Zsolt
8044 Kincsesbánya, József A. u. 13. Email: muller.mikloszsolt@freemail.hu A Platán-Med Kft adatvédelmi tisztviselője: Müller Miklós Zsolt
8044 Kincsesbánya, József A. u. 13. Email: muller.mikloszsolt@freemail.hu

 

ÚJ BERUHÁZÁS KINCSESBÁNYÁN

Bővül a Platán Idősek Otthona. Pályázatot nyert a Sirály Egészségügyi és Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív Program keretében.

A pályázati kiírás „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése – ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása” címmel jelent meg, amely keretein belül „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése Kincsesbányán” témakörre biztosított a támogatás.

A nyertes projekt szinte megduplázza a jelenlegi időseket ellátó otthon kapacitásait, továbbá 5 új vállalkozásnak biztosít majd betelepülési
lehetőséget. Tartalmában megerősödik az idősellátás, a betelepülőkkel pedig az egészségügy és humán szolgáltatás területe jelenik meg új szolgáltatásként.

A beruházás összköltsége 281.679.246,- Ft, melyet 50 %-os arányban támogat a Széchenyi Terv. A megnövekedő szolgáltatás érdekében a mai modern minőségben megépülésre kerülő létesítmény további munkahelyeket is teremt a település számára.

A beruházás pályázati indulása 2012. július 1. volt, az építőipari jellegű tevékenység megkezdése pedig szeptemberben kezdődött. Az építést a FEHÉRÉP Kft. végzi. Az esetleges környezetet zavaró tevékenységért előre is elnézést kérnek e kivitelezők.

         

 

„EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE KINCSESBÁNYÁN”

címmel pályázati támogatást nyert a Sirály Egészségügyi és Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. 2012. év júniusában. A pályázat fő tartalma a már korábban is működő kincsesbányai Platán Idősek Otthona épületének bővítését, a hozzá kapcsolódó egészségügyi szolgáltatások bővítését és kisvállalkozások betelepülését határozta meg feladatául.

A támogatói szerződés 2012. június 07-én került aláírásra, a hozzá kapcsolódó beruházás pedig 2012. szeptemberétől indult el. A teljes beruházási keret összesen 281.679.246,- Ft volt, a pályázat intenzitása pedig 50 %-os.

A pályázat legnagyobb kerete új épület építéséhez kapcsolódott, amely alapján 40 új beteg számára elhelyezés biztosítható. A szobák 1-2 ágyasak, fürdőszobásak és háztartási gépekkel ellátottak. Az új épület földszintjén tornaterem, úszómedence és fizikoterápiás helyiség is található. Ugyancsak itt kerültek kialakításra azok a termek és helyiségek, amelyek a betelepülni szándékozó vállalkozásoknak adnak majd otthont.

A beruházás másik fő ereje, hogy általa több, mint 25 %-kal növekszik majd a működtető kft. foglalkoztatottjainak száma.

A pályázat keretében felépített épület 2013 őszén került átadásra, melyet a bútorozás követett. A pályázat záródátuma 2014. június 30-a lett. Ezt követően megkezdődhetett az új ellátottak befogadása. A működtetők várják a jelentkezőket.

A pályázati projekt kódja: KDOP-1.1.1/AB-11-2012-0009